Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

Nederlandse films

<< Vorige - Volgende >>


DVD Ate de Jong Coll. : Dag Dokter - Blindgangers


Ate de Jong Collectie - 2 films - Derek de Lint, Monique van de Ven

Artikelcode: EAN 8711983481190DVD Ate de Jong Coll. : Dag Dokter - Blindgangers
Dag Dokter:
De veelbelovende assistent-arts Jim (gespeeld door de Amerikaan Billy Ward) denkt erover het ziekenhuiswerk op te geven en zich geheel op de research te werpen. Hij komt daarbij in conflict met het hoofd van het ziekenhuis, tevens zijn schoonvader, professor Bernard Delfman. Jims vrouw Ingrid wendt zich van hem af en gaat samenwonen met zijn studiegenoot Theo. Bernard komt er kort daarop achter dat de toestand van zijn hart zorgwekkend is. Hij houdt die kennis voor zichzelf, vertelt zelfs niets aan zijn vrouw Elisabeth (van hun huwelijk rest trouwens nog maar nauwelijks een façade) en vraagt Jim tijdelijk zijn praktijk over te nemen. Zelf trekt hij zich met een vriendin terug in een vakantiehuisje. Als Jim hem komt opzoeken, krijgt hij een hartaanval en overlijdt kort daarna. Jim zet zijn praktijk voort en gaat zich steeds sterker met hem identificeren, wat tot een geestelijke crisis leidt. Tenslotte hervindt hij zich weer en ook Ingrid komt weer bij hem terug.

Blindgangers:
Danielle en Marc, twee studenten, worden verliefd op elkaar. Na een aantal maanden gaan ze samenwonen. Een paar jaar later ligt hun verhouding in een crisis. Marc gelooft niet in vaste verhoudingen, zoals het huwelijk, maar Danielle verwacht een kind. 
Zij krijgen een 'living apart together'-relatie. Marc haalt er een partnerruil-paar bij en begint iets met een zekere Anette. Danielle overweegt een reis naar Joegoslavië en laat zich aborteren. Om beurten lopen ze bij elkaar weg en lopen ze elkaar achterna. Tenslotte gaat Danielle inderdaad alleen op reis. Zij heeft dan de afscheidsbrief al geschreven, die Marc thuis zal vinden. 
Zij komt nooit meer bij hem terug.

DVD Ate de Jong Collectie: Dag Dokter - Blindgangers - Taal: Nederlands - - Speelduur: 182 min. - Productiejaar 1977 - DVD release: 16-1-2007 - Beeld: Full Frame 1.33:1 - Rating: 6

Regie: Ate de Jong
euro 7.92

Aantal