Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

<< Vorige - Volgende >>


Classic movies DVD - You Only Live Once


Henry Fonda, Sylvia Sidney

Artikelcode: EAN 5050582501704 Classic movies DVD - You Only Live Once
Henry Fonda en Sylvia Sidney, twee archetypische sterren uit het tijdperk van de Grote Depressie, vormen het "perfecte" filmkoppel in 'You Only Live Once' van regisseur Fritz Lang. Fonda vertolkt een ex-gedetineerde die in de buitenwereld maar niet aan de bak kan komen. Hij trouwt met Sidney, die een al even grote loser als haar echtgenoot blijkt te zijn. Valselijk beticht van moord. moet Fonda op de vlucht slaan. Hij neemt zijn vrouw en baby noodgedwongen mee op sleeptouw. In zijn poging om uit de klauwen van de politie te blijven, begaat Fonda uiteindelijk een echte moord en veroordeelt zichzelf en Sidney daarmee tot een vroegtijdig noodlot.

Deels gebaseerd op de legende van Bonnie en Clyde, stapelt het script van Gene Towne en Graham Baker de tegenslagen voor de hoofdrolspelers zo torenhoog op dat het publiek hun verschillende tegenstanders bijna wel moet gaan haten.

Hoewel Henry Fonda zijn verdoemde held op buitengewone wijze neerzet, steekt Sylvia Sidney hem nog de loef af als zijn vrouw. De manier waarop ze een zin uitspreekt als "We just call him....baby" veroorzaakt, zeventig jaar later, nog steeds een krop in de keel.

Klassieke Film DVD You Only Live Once  - Nederlands ondertiteld - Taal: Engels - Speelduur: 86 min. - Productiejaar 1937 - DVD release: 24-8-2004 - Beeld: Full Frame 1.33:1 - Rating: 12

Regie: Fritz Lang

Sylvia Sidney als Joan Graham
Henry Fonda als Eddie Taylor
Barton MacLane als Stephen Whitney
Jean Dixon als Bonnie Graham
William Gargan als Father Dolan
Jerome Cowan als Doctor Hill
Chic Sale als Ethan
Margaret Hamilton als Hester
Warren Hymer als Buggsy
Guinn Williams als Rogers
John Wray als Warden
Walter De Palma als Monk
euro 11.49

Aantal