Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

<< Vorige - Volgende >>


Franse film DVD - Le Clan


Een film van Gaël Morel

Artikelcode: EAN 9789058493293 Franse film DVD - Le Clan
De titel Le Clan (Three Dancing Slaves) verwijst naar de protagonisten van de film, drie broers, die ieder in de film hun eigen hoofdstuk krijgen.

Marc is een ongeleid projectiel, verstrikt in onhandige drugszaakjes en zinloze vendette. Sinds het overlijden van zijn moeder woont hij bij zijn ruggegraatloze vader, voor wie hij niets dan minachting voelt.

Des te groter is zijn ontzag voor Christophe, de oudste van de broers die net uit de gevangenis is ontslagen en vastbesloten lijkt op het rechte pad te blijven. Olivier is de dromerige Benjamin, die het verlies van zijn moeder slecht kan verwerken, en zich verliest in een affaire met Marc's vriend Hicham.

Dezelfde waarheden krijgen door de ogen van elk van de broers nieuwe betekenissen, maar geweld en broederschap spelen steeds een voorname rol. Als geheel vormt Le Clan een solide, gespierde en intieme registratie van mannelijke strijd.

Franse film DVD Le Clan  - Nederlands ondertiteld - Taal: Frans - Speelduur: 86 min. - Productiejaar 2004 - DVD release 11-4-2007 - Beeld: Anamorphic Widescreen 1.85:1 - Rating: 12 - Genre: Drama

Regie: Gaël Morel

Nicolas Cazalé als Marc
Stéphane Rideau als Christophe
Thomas Dumerchez als Olivier
Salim Kechiouche als Hicham
Bruno Lochet als Le Père
Vincent Martinez als "Le Prof"
Jackie Berroyer als Robert
Aure Atika als Emilie
Nicolas Paz als Montana
Mathias Olivier als Ryan
euro 12.07

Aantal