Zoekenonze vermelding op www.keurmerk.info

<< Vorige - Volgende >>


Franse film DVD - On Connait la Chanson


Alain Resnais - NRC Handelsblad Filmselectie Franse Cinema 2

Artikelcode: EAN 8717249471219 Franse film DVD - On Connait la Chanson
Alain Resnais, grootmeester van de Franse cinema, beproeft in 'On connaît la chanson' de kracht van het lied. Hij stort zich op het kleine verhaal over een groot onderwerp en tuigt dat op met een vracht personages.

In het brandpunt van 'On connaît la chanson' pinkelen twee lichtjes, Odile en Camille, met vier mannen in hun schaduw. Men loopt achter elkaar aan, men bemint de een en verlangt naar een ander - het is het oude liedje: 'on connaît la chanson'.

In deze film worden er letterlijk oude liedjes gezongen, door de playbackende personages. Zodra ze lijden aan vlinders in hun buik of zwaarte in hun hersenen, bedienen ze zich van 'Nathalie' van Gilbert Bécaud, van 'Ma gueule' van Johnny Holiday, en van de liedjes van talloze anderen.

O heerlijke alledaagsheid, aangepakt door Alain Resnais. Zijn personages zijn ploeteraars, types zoals hij en wij en iedereen. Resnais houdt van ze, wat ze ook zeggen en denken en doen. En worden ze overmeesterd door gevoel, dan openen ze hun mond en klinkt er een chanson.

Franse Film DVD On connaît la chanson - Nederlands ondertiteld - Taal: Frans - Speelduur: 117 min. - Productiejaar 1977 - DVD release 4-3-2006 - Beeld: Anamorphic Widescreen 1.66:1 - Rating: AL

Regie: Alain Resnais
euro 15.49

Aantal   Meer Franse Cinema op DVD: